Delosgaia

Indian Ocean: Red Bluff naar Cervantes

 • We staan op de camping van Kalbarri (Red Bluff). Bij opstaan is het zwaar bewolkt en in de loop van een uur trekt het beheel dicht. Het begint zelfs een beetje te regenen. We ontbijten maar binnen en hebben een trui aan. Na het ontbijt lopen we naar de klif van Red Bluff en dan begint al weer snel op te klaren. We merken dit gelijk aan de temperatuur.

 • Nog een paar dagen en we zijn in Perth, we hebben al gebeld naar onze vrienden in Perth dat we mogelijk een dag eerder aankomen. Ergens is dit wel jammer omdat we in Coral Bay het snorkelen boven het rif hebben laten vallen, we dachten dat we geen tijd hadden voor een extra dag op deze locatie.
  We gaan de George Grey Drive vanuit Kalbarri naar het zuiden volgen, dit is de kustweg en zou ons uitstekende mogelijkheden moeten geven voor het waarnemen van de Humpback whale. Langs de kustweg zijn heel veel parkeerlocaties met viewpoints opgericht. We zien diverse humpback whales en de kuststrook is schitterend met zijn rotsen en kliffen. We stoppen in Port Gregory voor de lunch. Na de lunch vervolgen we de weg die nu Port Gregory Road heet, we maken nog een korte doorsteek naar Horrocks en bij Northampton komen we weer op de NorthWest Coastal Highway. Het laatste deel van de weg heet Northampton Willigul Road en zelfs even Horrocks Road.

 • Red Bluff

  Red Bluff

 • Ons plan is om deze weg verder te volgen tot aan de Pinnacles, dat zal vandaag nog niet lukken en ergens onderweg vinden we wel een camping. We hebben verder het advies gekregen om een bezoek te brengen aan New Norcia en daar het Benedictijnen klooster te bezoeken.
  De NorthWest Coastal Highway komt voorbij Geraldton weer langs de kust te lopen. De naam van de weg wijzigt in Brand Highway. We rijden hier door cultuurlandschap. We volgen deze weg tot in Dongara waar we op zoek gaan naar een camping.

  Dongara

  De volgende dag is het best koud buiten, dat is niet onbegrijpelijk als je bedenkt dat we in de lente in zuidwest Australië rond rijden. In Dongara vullen we de dorstige camper met brandstof, lopen nog wat rond in de kustplaats en rijden naar Port Denison. Hier volgen we de Highway One, het landschap is iets minder gecultiveerd, wat ons wel opvalt is dat er een witte neerslag op het land ligt. Dit is zout en afkomstig van het grondwater.

 • Kleurrijke Australische duif

  Kleurrijke Australische duif

 • Dit wordt gebruikt voor irrigatie van het land. De weg loopt langs verschillende kleine gemeenschappen van boerderijen en huizen. Er ligt hier ook een vergeten spoorlijn. Dit is de Midlander Railway en was van 1964 tot 1975 in gebruik. We verlaten de Highway one en volgen de Indian Ocean Drive, Dit is een toeristische route en gaat langs plaatsjes als Leeman, Greenhead, Jurien en dan naar Cervantes. Het deel tussen Greenhead en Cervantes is pas in mei 2000 geopend en staat nog niet op onze kaart.
  In Cervantes lopen we eerst nog wat rond en kijken bij Thirsty Point. Hier staat een uitkijktoren en we blijven daar even om te genieten van het uitzicht. Daar zien we het Nederlandse stel van Coral Bay en eerder weer. Zij gaan ook naar de Pinnacles. De weg hiernaar toe is voor de eerste 12 km geasfalteerd, de laatste 5 km is een washboard, een hobbelige gravel weg. De toegangsprijs is Aus$9,00 en je rijdt er met de auto doorheen. Het is erg druk bij de Pinnacles. Het weer is gelukkig wel weer verbeterd met nog wel een vrij stevige wind maar wel veel zon. Om drie uur in de middag zoeken we een camping en genieten van de rust uit de wind en in de zon.

 • Pinnacles

  Pinnacles