Delosgaia

Indian Ocean: New Norcia naar Perth

 • Om half vier rijden we weg uit New Norcia en volgen de Great Northern Highway richting Perth. Deze weg komt samen met de Highway one, de Brand Highway. We moeten in de suburb Como zijn en kunnen de weg blijven volgen. Onderweg hebben we vanuit een telefooncel gebeld en vernomen welke afslag we moeten nemen. Het gaat heel eenvoudig en om vijf uur zijn we op de plaats van bestemming. Perth met al zijn suburbs is ons geheel meegevallen maar toch zijn we blij dat we niet in Perth zijn begonnen.

 • Na het avondeten worden we meegenomen naar Kingspark met een uitzicht op downtown Perth.

  Perth

  De laatste week van deze eerste trip naar Australia hebben we geheel doorgebracht in de gastvrijheid van Peter en Patricia, onze Australische vrienden. Hans heeft Peter leren kennen tijdens een gasboring vlak bij München. Een bezoek aan hun was ons hoofddoel van deze eerste reis naar Australië.
  In deze week heeft Peter ons Perth en Fremantle laten zien. Verder hebben we een bezoek gebracht aan Rottnest, een eiland voor de kust van Fremantle en Perth.

 • Ex-gevangenis en tijdbaken van Freemantle

  Ex-gevangenis en tijdbaken van Freemantle

 • De naam is gegeven door de ontdekkingsreziger Willem de Vlamingh, hij dacht dat het eiland vol zat met ratten. In feite zijn het Quokka's, een kleine kangaroesoort. Deze dieren kunnen hier prima leven omdat ze in staat zijn om het brakke water op het eiland te drinken en er zijn geen vijanden. Op het vaste land van Australië kwamen ze ook voor, alleen zijn ze daar uitgeroeid door de feral katten, vossen en varkens.
  Rottnesteiland werd ongeveer 7.000 jaar geleden van het vasteland van het Australische continent gescheiden door stijging van de zeespiegel na de laatste ijstijd. Archeologische vondsten tot 30.000 jaar oud zijn gevonden op Rottnesteiland van Aborigines. De lokale Noongar noemden het eiland Wadjemup, wat "plek over het water waar de geesten zijn" betekent. Nadat Rottnesteiland eerder al door Nederlandse zeevaarders was gezien en bezocht, kreeg het eiland in 1696 zijn naam. VOC-kapitein Willem de Vlamingh zag de quokka's aan voor grote ratten en noemde het eiland daarom Rotte nest-eiland, later verbasterd tot Rottnest. Na de kolonisatie van Australië door Groot-Brittannië deed Rottnesteiland dienst als landbouwgebied, strafkolonie, interneringskamp en militaire locatie. In 1917 werd het eiland uitgeroepen tot reservaat.

 • Zicht op Rottnest vanaf het hoogste punt

  Zicht op Rottnest vanaf het hoogste punt

 • Op 10 november 2000 zijn we vanauit Perth vertrokken en na een relatief rustige vlucht via Singapore en Frankfurt thuis gekomen. Dit is onze eerste intercontinentale vakantie geweest en er hebben nog velen hierna plaatsgevonden