Delosgaia

Indian Ocean: Onslow naar Coral Bay

 • Exmouth is ook niet ons eind doel, we doen snel wat inkopen en rijden verder naar het noorden, ronden de kaap en gaan zuidwaarts aan de westkant van het schiereiland. Ons doel is het Cape Range National Park en het Ningaloo Martine Park met het Ningaloo Reef. We zoeken een camping zo dicht mogelijk bij de ingang van de nationale parken.

 • In Exmouth scheen de zon volop maar aan de westkant van het schiereiland is het bewolkt. We kiezen één van de campings, het ziet er vrij leeg en een beetje vervallen uit. De wind is hier vrij sterk en fris en we gaan dan ook binnen zitten.
  Het landschap waar we vandaag doorheen gereden hebben was vrij eentonig, veel grasland met lage bomen en struiken en daar tussen door termietenheuvels. De volgende morgen verlaten we de camping om negen uur en rijden naar het Ningaloo Marine National Park. We waren van plan om ons door een plat bodem boot met glazen bodem naar het koraalrif van het Ningaloo Marine Park te laten brengen, deze tocht gaat echter niet door omdat er te veel wind staat en daarmee te veel deining. We rijden verder naar het bezoekerscentrum en vragen wat de beste locatie om te snorkelen is, dit is bij Turquoise Bay. Hier gaan we naar toe en snorkelen voor lange tijd. Het water is alleen niet erg warm, wel heel helder en we zien inderdaad koraal en diverse vissen. Vanaf het strand zien we de branding op het koraalrif en met het verstrijken van de tijd gaat het steeds harder waaien waardoor de branding intensiever wordt.

 • Turquoise bay, Ningaloo Reef

  Turquoise bay, Ningaloo Reef

 • Coral Bay

  In de loop van de morgen vertrekken we van Turquoise bay richting Exmouth en van daar door naar Coral Bay, met een 4x4 kan je vanaf Turquoise Bay langs de kust naar Coral Bay rijden. Op de camping van Coral Bay kan je prima zwemmen maar het drinkwater is warm en licht zout. Het wordt opgepompt en de temperatuur is 60 graden en niet geschikt als drinkwater. Op het terrein zijn een aantal tappunten voor drinkwater.
  De laatste paar dagen merken we aan de nacht temperatuur dat we steeds zuidelijker komen en we zullen nu gauw de Steenbokskeerkring passeren. Vlak voor zonsopgang is de temperatuur gedaald naar 15 graden. Om half negen doen we nog wat boodschappen en om negen uur staan we bij de glasbodem boot voor een excursie van een uur naar het koraal rif. We zijn de enige en daarom kunnen we alles goed zien en het lukt ook om foto's door de glazen bodem van het rif te maken.

 • Boot met glazenbodem bij Coral Bay

  Boot met glazenbodem bij Coral Bay