Delosgaia

Indian Ocean: Hamelin Pool naar Red Bluff

 • We vertrekken op tijd van deze unieke en mooie camping, bij het Overlander Roadhouse slaan we rechtsaf richting Perth. Het valt ons gelijk op dat we een meer gecultiveerd landschap gaan krijgen met veel graanvelden. Bij het Billabong Roadhouse vullen we de tank van onze camper weer met benzine. Bij een parkeerplaats iets verder op stoppen we om wat te drinken. Hier zien we voor het eerst de bloemenpracht waar Zuidwest Australië om bekend staat.

 • We maken hier diverse foto's en bemerken dan dat het rolletje is vast komt te zitten. We maken een geïmproviseerde donkere kamer en bij het onderzoek voelen we dat het begin van de rol dubbel zit. We halen het rolletje er uit en plaatsen een nieuwe.

  Kalbarri (Red Bluff)

  We rijden door naar Kalbarri, dit is een plaats aan de kust. Hiervoor verlaten we de North West Coastal Highway. In Kalbarri doen we boodschappen en zien dan een videoshop en fotowinkel met een 1 uur service. De filmrol laten we hier ontwikkelen en afdrukken, de kwaliteit is goed. De schade valt ook mee, alleen de eerste 6 foto's zijn overbelicht. Jammer genoeg zijn dit wel de foto's met de emoe en schelpenbanken van Hamelin Pool.

 • White plume Grevillea struik

  White plume Grevillea struik

 • In Kalbarri staat een bord met de mededeling dat de kustweg over het klif naar Northampton een paar maanden geleden geheel is geasfalteerd. Dit is geluk hebben omdat onze kaart nog een dirt road aan geeft. Vanaf deze weg zijn de bultrug walvissen op hun trek naar Antarctica prima te zien. Bij het verlaten van Kalbarri richting de kustweg komen we langs de Rainbow Jungle. Dit is een fokcentrum voor bedreigde papegaai soorten. De toegang voor ons tweeën is Aus$16,50 en dat is het geld best waard. Het is een mooi centrum met een vrije vliegkooi waar je doorheen kan lopen. Er is ook een uitkijktoren waarvan af je de bultrugwalvissen goed moet kunnen zien. Wij zien ze hier niet maar we verwachten ze de komende dagen wel te zien omdat we in het juiste seizoen zitten.
  We rijden door naar de camping Red Bluff, de camping ziet er vervallen uit maar is wel heel schoon. Later op de avond wordt het snel kouder en er komt wat meer bewolking. We maken nog een rondwandeling naar het klif en besluiten om morgen nog wat verder te wandelen.

 • Rainbow Jungle Birdsanctuary in Kalbarri

  Rainbow Jungle Birdsanctuary in Kalbarri