Delosgaia

Indian Ocean: Coral Bay naar Hamelin Pool

 • We staan op één van de campings van Coral Bay en hebben net een tocht van een uur met een platbodem boot met glazen bodem over het rif gehad. Dit was een magnifieke ervaring. Nadat we om tien uur terug zijn op het strand vullen we de benzine tank en maken ons klaar voor vertrek. Dan zien we dat er mogelijkheden zijn om op het Internet te gaan en onder het genot van een kop koffie en een muffin bekijken we de e-mails.

 • Net als we weg willen gaan zien we de twee Nederlanders weer, ze zijn onderweg naar Perth en worden 28 november in Adelaide verwacht. Om half twaalf rijden we weg, het weer is schitterend met veel wind maar het is ook warm.
  De roadhouses liggen hier op een afstand van 120km, dat is veel dichter bij elkaar dan bij de Kimberleys waar de afstanden tussen de 250 en 300km is. Vanuit Coral Bay volgen we de Minilya - Exmouth Road en na dertig kilometer op deze weg passeren we de Steenbokskeerkring. Hier staat een groot bord en natuurlijk maken we een foto van het bord. Vlak na de passage van de Steenbokskeerkring komen we bij een uitzichtpunt met zicht op Lake MacLeod, een immens groot zoutmeer.

  Hamelin Pool

 • Kruising van de Tropic of Capricorn

  Kruising van de Tropic of Capricorn en we verlaten hierbij de tropen

 • Vandaag is Hamelin Pool ons einddoel. Hamelin Pool is een oud telegraafstation met postkantoor, verder is er een kleine camping. De baai bij Hamelin Pool is uniek en zeer bekend om zijn stromatoölieten op het strand. Stromatoölieten zijn kussen vormige organische afzetting opgebouwd uit algenmatten en ze zijn uniek omdat ze nog maar op een paar plaatsen op aarde voorkomen. Stromatoölieten zijn hele oude en eens de meest voorkomende organismen op aarde. Ze waren de eerste organismen die instaat waren tot fotosynthese waarbij zuurstof vrij komt en dank zij deze organismen heeft de aarde nu een zuurstof atmosfeer. Het water in de baai van Hamelin Pool is ondiep, warm en heeft een hoog zout gehalte. Het strand bestaat uit schelpenbanken.
  Bij het Minilya Roadhouse komen we weer op highway one, de NorthWest Coastal Highway. Langs deze weg zien we een vader emoe met twee jongen lopen. Ze hebben ons niet in de gaten waardoor we een aantal foto's kunnen maken.

 • Emoe gezin langs de weg

  Emoe gezin langs de weg bij Minilya Roadhouse

 • De weg volgt de kuststrook tot aan Wooramel Roadhouse, we nemen bij het Overlander Roadhouse de afslag naar Monkey Mia. We zijn niet van plan om daar naar toe te gaan en nemen na 29 kilometer de afslag naar Hamelin Pool We komen aan om vijf uur in de middag en er staat nog maar één camper, later komen er nog twee auto's bij.
  De camping van Hamelin Pool is met Aus$14 is tot nu toe de goedkoopste van deze reis, dit komt omdat de camping afgelegen ligt waardoor het er altijd rustig is. Van half elf in de avond tot zeven uur de volgende morgen staat de generator uit. Het toilettenblok is hier afgesloten met een sleutel.
  Het water op de camping bevat heel veel zout en is niet drinkbaar, het enige drinkwater is regenwater in grote vaten. Wij hebben nog genoeg water bij ons. Het telegraaf station van Hamelin Pool is niet meer in gebruik en is tegenwoordig een museum, het is een van de weinig stations die niet tot een ruïne zijn vervallen. De camping bevat een winkel waar je een stuk schelpenbank kan kopen, dit ziet er erg kwetsbaar uit en we zijn bang dat het niet heel thuis komt dus laten het maar liggen.

 • Stromatolieten langs het strand van Hamelin Pool

  Stromatolieten langs het strand van Hamelin Pool